infinityfolia.com

Kartal, Iklad, Galgahévíz, Hévízgyörk, Domony, Domonyvölgy, Galgamácsa, Kerekharaszt, Hatvan, Verseg, Gödöllő

Galgamente

Autóüvegfóliázás

Az autóüvegfóliázás szabályai:

Amennyiben az autónk fóliázása nem teljesíti a jogszabály (KÖHÉM 6/1990. (IV.12.) rendelet 97 §) által előírt feltételeket, nem alkalmas a forgalomban való részvételre. Könnyedén elveszhetünk az ilyen és ehhez hasonló jogi megfogalmazások tengerében. Nézzük ezt egy kicsit érthetően:

Milyen fólia rakható az autómra?

Az autóra kizárólag minősítési számmal rendelkező fólia rakható fel. Ezt az úgynevezett AF számot tartalmazó kis matricát minden esetben a fólia és az üveg közé kell eltávolíthatatlanul felhelyezni. Valamint a telepítéskor átadott műbizonylat segítségével tudjuk igazolni a hatóságok előtt, hogy a fólia megfelel a KÖHÉM rendeletnek.

Milyen sötét fóliát rakhatok az autómra?

„B” oszloptól hátra bármilyen sötétségű (minősítéssel rendelkező) fólia felrakható. A „B” oszlop előtti üvegfelületekre (vezető üléssor melletti üvegek, és az első szélvédő) fényáteresztési szabályozás vonatkozik. A jogszabály szerint a fóliázott üveg fényáteresztése 70%-os érték felett kell legyen. Sok autó szélvédője már gyárilag kevesebb fényáteresztéssel rendelkezik, így nagyon sok típus sajnos nem fóliázható „B” oszlop előtt.

Műbizonylat

A telepítés után minden esetben műbizonylatot állítunk ki illetve a telepítés során, eltávolíthatatlanul, a fólia és az üveg közé, úgynevezett AF számot teszünk. Ezek hiányában közúti ellenőrzés során akár a helyszínen el kell távolítani a fóliát!

A fóliázás előnyei:

Hő- és Fényvédelem

Mindenki tudja, hogy milyen rendkívüli és veszélyes mértékben képesek felmelegedni a napon parkoló autók. A mérnökök ezért fejlesztik a hővédőfóliákat melyek kiváló védelmet nyújtanak a felmelegedés ellen. Azáltal, hogy az ablakokon besugárzott hőt kizárjuk, akár több mint 15 °C-kal is csökkenthetjük az utastér hőmérsékletét

UV védelem

Szinte nem telik el nap amikor nem lehet hallani a rádióban vagy a TV híreiben, hogy vigyázzunk mert nagyon vagy extrém magas az UV sugárzás. Felhívják a figyelmet, hogy senki ne menjen a napra 15 óráig, de hát ebben az időben is el kell jutni egyik helyről a másikra, ahol még az autóban is ér minket az UV sugárzás. Ennek kizárásra is alkalmas az utólag telepített fólia, hiszen több mint 99%-ban szűrik ki ezt a káros sugarat az utastérből!

Biztonság

Szinte mindenki látott már „berobbant” autóüveget. Apró darabokra szakad ilyenkor az üveg. Erre is megoldást nyújthatnak a fóliák. Képesek egybetartani az üveget így védve a szilánkok okozta sérülések ellen. Léteznek kimondottan biztonsági fóliák is! Amik még nagyobb védelmet nyújtanak.

Megjelenés

Végül de nem utolsó sorban itt a kinézet kérdése is. Szinte egy másik autót kapunk a jól kiválasztott fólia segítségével. Teljesen más lesz a megjelenése az autónak.

Nézd meg, hogy mi milyen fóliát használunk!